Print

Warga Perpustakaan Kampus Besut terima penyerahan bangunan baharu

Perpustakaan Kampus Besut menerima khabar gembira apabila ‘kediaman baharu’ mereka diserahkan pada Majlis Penyerahan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) – Pembinaan Bangunan Baharu Kampus Besut pada 8 Disember 2019.

Majlis yang berlangsung di Bangunan Perpustakaan Al-Wathiqu Billah, UniSZA Kampus Besut itu menyaksikan penyerahan secara rasmi oleh Jabatan Kerja Raya (JKR) Kuala Terengganu kepada Pengarah Kampus Besut, Prof. Dr. Nordin Abdul Rahman. 

                          

Projek yang dimulakan pada 5 September 2017 akhirnya siap sepenuhnya pada 18 September 2019. Bangunan perpustakaan yang menelan kos sebanyak lebih RM14 juta  ini akan mula beroperasi pada 19 Januari 2020. Perpustakaan Kampus Besut mempunyai tujuh orang staf yang diketuai oleh Pustakawan iaitu Puan Norhazura Yunus.

 Bangunan perpustakaan dua tingkat  ini menyediakan pelbagai kemudahan  yang selesa dan kondusif untuk para pengguna. Antaranya ruang pembelajaran kolaboratif, gerbang siber, ruang santai, bilik siswazah, bilik tesis, ruang belajar 24 jam, surau, kafeteria dan juga perkhidmatan percetakan.

 Perpustakaan baharu ini boleh memuatkan kira-kira 500 orang pada satu-satu masa yang akan memberi nafas baharu kepada para pengguna. Kampus Besut menempatkan tiga buah fakulti iaitu Fakulti Biosumber dan Industri Makanan, Fakulti Informatik dan Komputera dan Fakulti Sains Sosial Gunaan.

 Turut hadir pada majlis tersebut Pengarah Kmapus Besut, Prof. Dr. Nordin Abdul Rahman, Ketua Pustakawan UniSZA (Menjalankan Fungsi), Puan Norulhuda Makhtar dan wakil-wakil Pusat Tanggungjawab lain.

                                                                             

BERITA & GAMBAR : PERPUSTAKAAN Al- WATHIQU BILLAH

                 CONTACT US
           
Open source productions