Cetak

Ruang Pembelajaran Kolaboratif tonjolkan aura baharu Perpustakaan UniSZA

Rabu, 24 April 2019

                                                    

Perpustakaan sebagai pusat pengumpulan khazanah institusi, bukan sahaja menempatkan pelbagai bahan rujukan, namun fungsinya kini perlu memenuhi keperluan dan kehendak semasa. Transformasi perlu dilakukan memandangkan keperluan pengguna kini tidak lagi seperti dahulu yang hanya menumpukan kepada ruang bacaan semata-mata.

Bagi memenuhi tuntutan tersebut, Ruang Pembelajaran Kolaboratif diwujudkan di Perpustakaan UniSZA dalam memberi kemudahan yang lebih selesa di samping menampilkan aura baharu perpustakaan. Ruang ini adalah salah satu tarikan terbaharu bagi pengguna mengaplikasikan pelbagai kemudahan perpustakaan yang disediakan. Idea ini merupakan suatu inovasi yang dibuat memandangkan Perpustakaan UniSZA sedar bahawa pengguna memerlukan sebuah ruang yang lebih santai dan selesa untuk perbincangan dan diskusi antara mereka. 

                                              

Ternyata idea ini mendapat sambutan yang sangat memberangsangkan apabila respons yang diterima daripada para pengguna yang rata-ratanya pelajar adalah amat positif. Penggunaan ruang ini sangat menggalakkan memandangkan ruang ini bersifat lebih santai dan persekitarannya yang kondusif sesuai dengan kehendak pengguna.  

Kemudahan ini mula dibuka kepada para pengguna pada 15 April 2019 lalu dan setakat ini penggunaannya mendapat sambutan yang di luar jangkaan. Ruang ini terletak di Aras Bawah Perpustakaan UniSZA.

 

BERITA & GAMBAR : PERPUSTAKAAN UniSZA

                          HUBUNGI KAMI
                           
                             
Open source productions