Cetak

Pengerusi LPU saran Perpustakaan UniSZA kekalkan prestasi terbaik, mantapkan kepelbagaian peranan

Pengerusi Lembaga Pengarah UniSZA (LPU), Dato’ Dr. Muhammad Nur Manuty menyarankan agar Perpustakaan UniSZA terus mengekalkan prestasi terbaik di samping memantapkan peranan dalam pelbagai aspek di Institusi Pengajian Tinggi. Ujar beliau lagi, perpustakaan harus lebih berkembang tidak hanya terhad kepada penyimpanan serta pengurusan bahan rujukan semata-mata, namun turut perlu lebih ke hadapan memandangkan fungsi perpustakaan kini menjadi semakin besar seiring dengan perkembangan pelbagai cabang ilmu.

“Perpustakaan harus lebih berkembang supaya setanding dengan Universiti Awam (UA) yang lain. Prestasi serta momentum terbaik perlu dikekalkan dan memantapkan lagi peranannya dalam menyokong institusi keilmuan seperti UniSZA. Sumbangan perpustakaan dalam pelbagai aspek tidak dapat dinafikan lagi melihat kepada penglibatan perpustakaan dalam pelbagai aspek dengan begitu baik di UniSZA,” katanya.

Beliau berucap ketika turun padang ke Perpustakaan UniSZA sempena Lawatan Kerja Pengerusi Lembaga Pengarah UniSZA (LPU) pada 18 Februari 2019. Kunjungan ini merupakan sebahagian daripada daripada rangka lawatan beliau ke UniSZA.

 

Beliau turut mengucapkan tahniah kepada seluruh warga UniSZA, khususnya Ketua Pustakawan UniSZA (Menjalankan Tugas), Puan Norulhuda Makhtar atas penglibatan warga Perpustakaan UniSZA yang begitu aktif dalam pelbagai bidang walaupun berada di Pantai Timur.

Beliau bersama beberapa orang pegawai UniSZA juga sempat meluangkan masa beramah mesra dengan warga Perpustakaan UniSZA. Turut mengiringi bersama, Naib Canselor UniSZA, Profesor Dato' Dr. Hassan Basri Awang Mat Dahan serta para pegawai kanan UniSZA.

 

BERITA & GAMBAR : PERPUSTAKAAN UniSZA

                          HUBUNGI KAMI
                           
                             
Open source productions