Cetak

Pelajar SMK Machang “Menggapai Ilmu” di Perpustakaan UniSZA

Seramai 80 orang pelajar bersama 8 orang guru dari Sekolah Menengah Kebangsaan Machang, Kelantan mengunjungi Perpustakaan UniSZA pada 15 Jun 2015 sempena program “Lawatan Menggapai Ilmu ke Universiti Sultan Zainal Abidin”. Rombongan ini tiba jam 11.00 pagi dan disambut oleh staf dan pustakawan UniSZA. Program lawatan ini diadakan adalah bertujuan untuk mempelajari serta menambah pengetahuan mengenai aspek-aspek pengurusan, kemudahan dan perkhidmatan perpustakaan yang disediakan untuk pengguna di perpustakaan untuk kalangan warga pendidik dan juga para pelajar.

   

Rombongan ini kemudiannya diberikan taklimat ringkas mengenai Perpustakaan UniSZA dan juga dibawa melawat ke seluruh Perpustakaan UniSZA.

   

Diharapkan program ini mampu memberikan pengetahuan baru kepada guru dan pelajar mengenai fungsi dan peranan utama perpustakaan kepada pengguna, yang meliputi seluruh lapisan masyarakat. Malahan, lawatan ini juga sedikit sebanyak dapat menaikkan semangat serta keinginan para pelajar untuk meneruskan pengajian dalam bidang yang diminati di menara gading.

 

Berita NOORFADZILAH MOKHTAR@MAKHTAR

Gambar PERPUSTAKAAN UniSZA

 
                          HUBUNGI KAMI
                           
                             
Open source productions